View Full Version : Lechia Gdansk (?)
pyrtas
Jan 22 2004, 11:42 AM
No dobra.
Dlaczego jest dobrze ale mimo to jest tak zle.?
Umówmy się - dla Gdanska to wstyd ze jest jedynie 4 liga.
Fajnie ze prawdopodobnie awansuja do 3ciej (mimo ze mowilem ze nie dadza rady - choc jeszcze runda zostala do rozegrania) jednak jakos malo znam ludzi, ktorzy wierza ze cos z tego bedzie nim talenty sie rozjada a kasa wyparuje z konta.
Dlaczego "dzialacze" zawsze dobrze zyją (sprawiaja takich wrazenie) a pilkarze czekaja na zalegle pensje?
Jakies zmiany w tej materii w Lechii?
coobek
Jan 22 2004, 12:04 PM
Lechia sie nie interesuje. Moim zespolem w Trojmiescie bylo Rondo ale sie rozpadlo.
pyrtas
Jan 22 2004, 12:18 PM
Lechia sie nie interesuje. Moim zespolem w Trojmiescie bylo Rondo ale sie rozpadlo.
Moim tez.hehe.
Ale chodzi o zjawisko. jak to jest ze w Gdansku nie potrafili zbudowac solidnego zespolu. Nawet jak z nieba po fuzji spadla ekstraklasa to nie potrafili tego obronic.
Kasa znika z konta. Pazernosc dzialaczy z pelna geba frazesow to chyba wlasciwie nie tylko Gdanska specjalnosc.
Bydgoszcz? Torun?
Ale w Gdansku mamy zawsze swietny narybek. Tylko co dalej z nimi?
narybek to może i mamy zawsze dobry ale: jak ktoś jest dobry to trafia do reprezentacji młodziezowej a potem zeby sie tam utrzymac musi grac w jakims lepszym klubie (minimum 3 liga, choc nie wiem czy to wystarczy) tak wiec juz wiemy dlaczego tak jest ze co zdolniejsi chlopacy odchodza. Jednym z rozwiazan mogly by byc wypozyczenia na jakis czas wziac za to jakas kase i dostac sie do tej 3 ligi innymi zawodnikami. Jednak kto bedzie chcial dalej szkolic kogos kto za jakis czas wroci do swojego klubu, nikt tego nie chce wiec zeby nie hamowac rozwoju i nie byc posadzonym o marnowanie talentow ... sprzedajemy.
coobek
Jan 22 2004, 12:31 PM
Byc moze ta Lechia da nowa jakosc - o ile wiem jest zbudowana od nowa i wyrasta z ruchu kibicow.
Miejmy nadzieje, ze chlopakom ktorzy zasiadaja w zarzadzie nie przejdzie ochota na zrobienie czegos dobrego dla Lechii. No i moze wladze w koncu zechca zauwazyc ze istnieje cos takiego jak Lechia.
Teddy_Boy
Jan 22 2004, 06:43 PM
To jest skandal ze w Gdansku nie ma 1 ligi. Kiedys byl dobry uklad miedzy kibicami i teraz nawet troche sledze wyniki Lechii. Ale rzadko mam okazję bo nie wszędzie dają wyniki 4 ligi.
Zawodnikow szkolicie dobrych tylko co z tego skoro graja gdzie indziej?
Mieciel, Szamo i wielu innych gra nawet za granica.
Bedzie 1 liga za 3 lata? Fajne mecze mogą byc w dansku.
badzmy realistami za 3 lata to być może bedzie mozna sprawdzac wyniki Lechii na drugo ligowym froncie. (chciaż ja jestem za tym zeby co roku Lechia awansowala o lige wyzej. byloby SUUUUPER). no chyba ze w pieknym miescie Gdansku znajdzie sie ktos (moze byc grupa ludzi) kto zainwestuje w klub i w nowych pilkarzy. Z tego co wiem to priorytet w Gdansku ma hala widowiskowo sportowa a nie obiekty Gdanskiej Lechii i to jest smutne
pyrtas
Jan 23 2004, 11:27 AM
Taaa... Hala widowiskowa.... O tym slysze od 10 lat i jakos decyzji nie ma. Przepychanka. A gdzie budowa, w ktorym miejscu?
Chyba moze byc slabo z inwestorem w Lechie bo , badzmy szczerzy, nie ma takiego bogacza co by to sam utrzymal a drobnicy nie stac. Miasto - to jest rozwiazanie ale oni mysla przeciez o tej hali widowiskowej....
A poza tym czemy nie mieliby zainwestowac w Gedanie? ten sam poziom.
nop to juz przepychanek nie bedie bo juz przyklepali ze pod koniec 2004 rusza budowa hali widowiskowo sportowej na pograniczu Gdanska i Sopotu. Kiedys mowilo sie ze nastepna inwestycja w Gdansku, po hali, to stadion dla Lechii zobaczymy !!
pyrtas
Jan 28 2004, 04:06 PM
Jakos nie wierze w inwestycje w sport w Gdańsku.
Zuzel leci na pysk.
Hala ze podpisana to tez nie znaczy wiele. Uwierze jak zobacze.
Na stadion Lechii to bym nie liczyl. Nieco rozrzutnie jest wydawac miliony na 4-ligowy zespol.
W Wawie tez Kaczynski ma zbudowac 40 tysieczny stadion. Juz to widzę. Raczej rozpoczął juz kampanie wyborczą a o stadionie to bym zapomniał.
Kurski też zawsze mówił :Autostrada pólnoc-południe i Lechia w 1 lidze....
No i smigamy po autostradzie i cieszymy sie meczami Lechii w 1 lidze....
Teddy_Boy
Jan 28 2004, 04:34 PM
Tak. Kaczyński obiecuje stadion ale on juz obiecał wiele rzeczy i nic z tego nie wyszło. Jak wybuduje to zostanie bohaterem i dostanie karnet na całe życie. Jeśli to tylko kiełbasa wyborcza to ch... mu w d....
Pewnie nic z tego nie będzie. Jak się politycy biorą za sport to zawsze g.... z tego wychodzi. Tylko oni zbierają punkty a kluby na koniec musza spłacac długi.
pyrtas
Jan 29 2004, 03:17 PM
Edi - a jak się ma sprawa z tym Stowarzyszeniem Bialo-Zieloni? Oni dłubią cos przy klubie czy juz wsiąkli całkowicie w politykę?
Władzy to raczej i tak nie zdobędą ale w jakichś sejmikach mogą powojować o stadion.
Byle nie było ze to dla Lechii. To muci być stadion miejski na którym Lechia będzie grała (MOze ktoś jeszcze) ale jeśłi to ma być dla Lechii to nici z tego będą. Gedania to ten sam poziom a nikt nie mówi o remoncie, odbudowie ich stadionu.
Kristofvv
Feb 8 2004, 10:57 PM
No wlasnie. o co chodzi z ta trojmiejska pilka. Ja jestem zz sopotu i tylko fc sopot chyba istnieje na poziomie 4 ligi
Ale Lechia? tradycja tylko brak pieniedzy . a co z ta hala widowiskaowa?
pyrtas
Feb 9 2004, 01:43 PM
Fc Sopot? Chyba wyzej niz 4 liga nie podskoczą.
Mial podobno tam grac Wojciechowski ale nic z tego nie wyszlo.
A LEchia? No coz. 3 liga *(moze) ale czy bedzie cos wiecej w najblizszym czasie?
Kristofvv
Feb 22 2004, 07:57 PM
Z Wojciechowskim to chyba byla tylko sprawa medialna a nic nie zostalo przedsiewziete w kierunku by Wojciechowski gral w Sopocie.
No 3 liga to moze jeszcze za wysokie progi ale jesli tylko znalazlby sie sponsor.....
Lechia - zaskakuje. i to na dobre ale 3 liga to chyba na razie max mozliwosci.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.